Plat dak

Voor de afwerking van uw plat dak heeft u bij ons de keuze uit roofing(1) of EPDM dakrubber(2):

 
(1) 
Roofing of bitumen is de oudste en nog steeds meest gebruikte waterdichtingsmethode voor een plat dak. Wij werken met roofing van "De Boer", een Belgische firma uit Schoten. 
                                                                                                                                      

 
De beste opbouw van een geïsoleerd plat dak is het zogenaamde 'warm dak'.                                                               
Op het dakbeschot wordt eerst een dampscherm geplaatst  Op dit dampscherm wordt de gewenste isolatie verlijmd.                                                                                                                                  Bovenop de isolatie komt een dampdrukverdelende onderlaag , dit is een speciale onderlaag voor plaatsing op PIR/PUR isolatie om latere blaasvorming te voorkomen.                                                 
Als laatste wordt het plat dak afgewerkt met een eindlaag met leislag.
 

 
  Afbeelding invoegen
     Eindlaag 
 
 
 
 
   
 
 
 
   
             
 

    Afbeelding invoegen           Afbeelding invoegen
                                    Duo Landscape                                                                                     Duo Aero
 

 
                                          Afbeelding invoegen
                                                                 Velux platdakvenster met gebogen glas
 

 
 
 
(2)
Voor onze dakoplossingen in rubber maken wij gebruik van Resitrix EPDM dakrubber. Dit is een dakrubber uit de hogere prijsklasse, maar dit is dan ook zeer duidelijk merkbaar aan de kwaliteit en afwerking van de produkten. Resitrix is intern gewapend met glasvezel. Dit interne wapeningsnet zorgt voor dimensionele stabiliteit en een hoge inscheurweerstand.
 
           Afbeelding invoegen                              Afbeelding invoegen  

Resitrix mag ook enkel aangekocht en geplaatst worden door dakdekkers die een opleiding hebben gevolgd en hiervoor een getuigschrift hebben ontvangen.
 
  • Resitrix-rollen, met keurmerk, vormen in combinatie met de correct gevolgde plaatsingsinstructies de waterdichte garantie voor een juiste uitvoering van uw plat dak.
  • Resitrix EPDM heeft een levensduurverwachting van 50 jaar!
  • Bestand tegen extreme weersinvloeden: EPDM is uitstekend UV- en ozonbestendig, en niet onderhevig aan extreme weersomstandigheden.
  • EPDM-rubber beschikt over een hoog rekvermogen.
  • Milieuvriendelijk: dankzij de lange levensduur is EPDM een milieuvriendelijke oplossing voor uw dakafdichtingen. Daarbij komt nog dat EPDM volledig recycleerbaar is en herwerkt kan worden in andere toepassingen.
  • Resitrix SK W full bond is tevens een wortelvaste waterdichting die perfect geschikt is voor toepassing in groendaken.
  Afbeelding invoegen     
     Afbeelding invoegen                   Afbeelding invoegen
 
Resitrix beschikt ook over een zelfklevend dampscherm. Alutrix 600 is een gelamineerde aluminiumfolie met zelfklevende onderlaag. Alutrix is geschikt voor dakconstructies van gebouwen met hoge vochtproductie, tot en met een binnenklimaatklasse IV.