Goten

Hanggoten
 
Hanggoten kunnen van allerlei materialen gemaakt worden. Afhankelijk van de gekozen materialen kan er weer uit verschillende modellen gekozen worden. Deze keuze kan mede bepaald worden door de stijl van uw huis, uw wens voor weinig onderhoud of de grootte van uw dak. Hieronder meer over de soorten dakgoten waarmee wij werken.                    
                                                                                                                                     
De meest gebruikte materialen door ons van dakgoten zijn:
  • zink
  • koper
  
De zinken dakgoot is een traditionele uitvoering van de dakgoot. Dit materiaal wordt al sinds mensenheugenis gebruikt en heeft zich daarmee ook bewezen een goed alternatief te zijn. Het materiaal is sterk, vorstbestendig en indien goed gesoldeerd op de naden, heeft deze vorm van dakgoot een lange levensduur.
 
De koperen dakgoot heeft, ten opzichte van aluminium en zink, verschillende voordelen. Koper heeft de langste levensduur en daarnaast zet koper minder uit dan zink. Belangrijk om te weten is dat een koperen dakgoot niet uit een te lang stuk mag bestaan; door thermische spanningen kunnen er scheurtjes ontstaan op de plekken waar de druk te hoog is. Koperen dakgoten zijn met name terug te zien bij de wat oudere villa’s en herenhuizen.